Tips ved bruk av neoprenstøvler

 

Vi anbefaler:

·       Hvis du har mulighet, løft innersålen opp i støvelen og la den stå i støvelen f.eks over natten, det beste er på et varmt gulv. Mye av kondensen i støvlene legger seg under innersålen,  og det vil tørke raskere når sålen løftes opp.
·       Neopren er helt vedlikeholdsfritt materiale, men vi anbefaler å ta støvlene i f.eks dusjen og spyle de innvendig med litt trykk i vannet,(ved daglig bruk ca annenhver mnd) dette for å få ut størknet varmekondens som setter seg i airmeshen på støvlene. Når dette størkner, blir det seigt og kan stoppe opp noe av luftsirkulasjonen. Dette er ikke et must, men er lurt å gjøre en gang iblant.  Dette vil også gjøre så lukt ikke forekommer så lett.
·       Det viktigste for at støvlene skal fungere optimalt er at støvlene er store nok. 
·       Vi oppfordrer alle foreldre til å ta ut innersålen minst annenhver mnd, og måle føttene til barnet mot denne. Når det er under 0,4 cm igjen fra lengste tå til kanten på sålen må støvlene byttes ut. De er da for små. Det som skjer når støvlene blir for små er at barnet vil bli kald og klam på føttene, og støvlene vil bli ødelagte bak v/helen på innsiden av støvelen. 
·       Det beste man kan ha i støvlene er en mellomtykk ullfrottèsokk rett på foten. Vi anbefaler alpakkasokker, da alpakkahårene er hule, så det sirkulerer mye mer luft enn i en vanlig ullsokk. Er støvlene litt store er det bedre å legge i en ullsåle for å fylle ut, istedenfor å ta på mange pr. sokker, da dette vil kvele luften. 
·       Ved skade/rift på en neoprenstøvel er stort sett veldig enkelt å reparere. Bruk «lim til dykkerdrakt». Kan brukes både på gummien og på neorenen. Sørg for at «såret» er helt rent og tørt, og påfør limet som anvist på bruksanvisningen på limet.
·       Gummien settes inn med olje/silikon på fabrikken, dette for å beskytte gummien mot uttørking og så gummien skal holde seg pen mens de ligger på lager. Dette vil slites av ved bruk, men vær litt oppmerksom de første gangene du bruker støvlene, at intill dette er slitt av, kan støvlene virke litt harde/glatte på noen underlag som f.eks is, linoliumsgulv og betong. For å «fremskynde» avslitingen av oljen/silikonen kan du f.eks finne et sted hvor det er grus/sand og «twiste» litt på det en liten stund, eller bruke litt sandpapir på sålen.
·       Prøv å unngå å sett støvlene i solsteken. Støvler som står i solstek i lengre tid kan falme i fargen og gummien kan bli hard og ru og levetiden på støvlene minskes.
·       Eneste vedlikeholdet som kan være fint å bruke på gummien på støvlene er f.eks babyoil, da det kan hjelpe til å holde gummien smidig og myk. Dette er ikke et must, men er jo med på å forlenge levetiden på støvlene.