GiCas of Norway

  Etter å ha jobbet med, importert og spesialisert oss på neoprenstøvler siden 2003, føler vi endelig at vi har nok kunnskap og "kjøtt på beinet" til å utvikle vårt eget merke. 

 
Vi begynte med MuckBoots i 2003, importerte, bygget opp og solgte i hele Norge og deler av europa. I 2007 fant vi merket Bogs. Bogs var da helt i startfasen hva gjaldt neoprenstøvler, men veldig åpne for å videreutvikle. Vi fikk komme med ønsker og tips, MuckBoots er jo bra, men det er stort rom for forbedring.. Vi satt som krav for at vi skulle ta inn Bogs, måtte yttersålene være bedre enn MuckBoot sine, som er veldig harde og til tider forferdelig glatte. Dette fikk vi igjennom, og Bogs ble etterhvert varmt mottatt, med mange fornøyde kunder!
Bogs er et amerikansk merke, i USA brukte de ikke innerforet som heter AIRMESH.. Vi visste fra erfaring med MuckBoot hvor ekstremt viktig dette foret er for at støvelen skal fungere optimalt. (Uten AIRMESH vil man blandt annet bli klam, fortere kald og støvlene er vanskeligere å ta av og på)
  Våren 2011 fikk vi beskjed fra Bogs om at fra høsten 2011 ville det være slutt på AIRMESH i støvler til barn og dame. Kun noen få herremodeller ville ha AIRMESH. 
Vi vet at AIRMESH gjør så mye i en neoprenstøvel, at vi vil ikke selge støvler som er uten dette foret. Vi vil jo ikke selge noe vi ikke kan gå god for! :)
 
Vi bestemte oss da for å hoppe i det, og har plukket ut tre fabrikker i Kina vi jobber direkte med. Det fine med å jobbe direkte er at vi slipper unna mange ledd, (agenter osv..) slik at vi kan bruke pengene på å kvalitetssikre og legge til det "lille(store) ekstra" uten at det blir dyrere for sluttbruker!
 
Vi har første levering konsentrert oss om barn, og første levering kom i Desember 2011!
 
Siden februar 2011 har vi jobbet med fabrikkene, vært å besøkt de og sett hvordan støvlene faktisk blir til. Det har vært utallige prøver sendt til oss, og i oktober 2011 kunne vi endelig si oss fornøyde med barnestøvelen! ...Intill videre ihvertfall :) 

- Det viktigste som vi ser det etter erfaringer med både Muck og Bogs er at yttersålene må være bra.
 
- Det neste er oppbyggingen og passformen. MuckBoots var litt harde, med veldig "stiv" form, mens Bogs er veldig myke, lite støtte og ganske rette i passformen. Begge gode på sine måter, men en mellomting tenker vi ihvertfall er nesten perfekt! 
- Alle støvlene fra GiCas har selvfølgelig ALLTID MINST 2MM AIRMESH hele veien.. Andre merker har kun AIRMESH i i "veggene" på støvelen hvis de har AIRMESH i det hele tatt.., og ikke se bort ifra at vi kommer med andre spennende innerfor i tillegg...
 
KOMMER HØSTEN/VINTEREN 2012/13: 
 
“SELJORD ” - Friluft/terreng modell. 5mm neopren, 2,5mm airmesh. En grov, stabil og lett såle laget for terreng, friluft og jakt og fiske. Meget bra gripeevne. Vår letteste terreng modell til herre og dame. Vil også komme i tøffe farger til dame!
 
"SVALBARD" - Friluft/terreng modell. Med ekstra isolasjon, 6mm neopren, 2,5 mm Airmesh, 2mm fleecefor. En grov, stabil og lett såle laget for terreng, friluft og jakt og fiske. Meget bra gripeevne. 
 
“LILLEHAMMER” - modell til Barn. En alt-i-en støvel laget for at barnas føtter
skal ha det godt i all slags vær. Enkel å ta av og på, lett og behagelig å løpe og leke i.
Det kommer tre modeller til barn høsten 2012. To høye modeller med håndtak bygget opp av 6mm neopren, 2,5mm Airmesh, og en halvhøy modell uten håndtak, bygget opp av 6mm neopren, 2,5mm Airmesh og 2mm fleecefor.Alle støvler fra GiCas leveres i en smart og praktisk forpakning.
Den kan blandt annet brukes som veske/bag/pose, sitteunderlag, (myk, isolerende og vanntett)... 
Fin å ha med på tur hvis du ønsker å holde f.eks drikke kald eller varm..